Novinkou tohto leta bude v AquaCity Poprad aj adrenalínový lunapark

12.06.2011 Poprad

Poprad 12. júna (TASR) - Cieľom mnohých návštevníkov Vysokých Tatier je už niekoľko rokov okrem prechádzok vysokohorským terénom aj návšteva areálu pre oddych a rekreáciu s názvom AquaCity Poprad. Tradičná ponuka služieb bude počas tohto leta pre domácich a zahraničných turistov rozšírená o niekoľko noviniek.
      V ponuke akvaparku nebude chýbať v rámci nadchádzajúcej turistickej sezóny zábavný program či podmienky pre športové aktivity počas celého dňa. \"Návštevníci AquaCity budú môcť v lete aktívnejšie športovať alebo využívať zábavné atrakcie, ako je lanová dráha, akvazorbing, vodný aerobik, detské tvorivé dielne a zábavné kútiky. Novinkou bude aj časť areálu venovaná zábavnému lunaparku s adrenalínovými kolotočmi a atrakciami,\" informovala TASR marketingová manažérka strediska Lenka Chovancová.
      Každý večer chcú zabaviť návštevníkov zároveň laserovou show a diskotékové party sú naplánované počas každej soboty v bazénoch Blue Sapphire. Manažment strediska zorganizuje priamo v športovom areáli AquaCity v priebehu augusta i hudobný festival. \"Čo sa týka ponuky našich služieb, tak tú sme rozšírili aj o nové kozmeticko-regeneračné centrum krásy, zdravia a formovania postavy,\" doplnila Chovancová.
      Popradské AquaCity bude počas tohto leta pravdepodobne opäť doménou slovenských turistov. \"Predpokladáme, že najviac návštevníkov bude zo Slovenska, odhadujeme 55-60 %, zvyšok by mali tvoriť najmä Poliaci (20-25 %), Česi (15 %), ako aj ľudia z iných krajín, ktorí si vybrali pre svoju letnú dovolenku ako destináciu Slovensko a Vysoké Tatry,\" zhodnotila manažérka strediska.
      Areál AquaCity ponúka podmienky pre návštevníkov, ktorí sem prichádzajú za oddychom, ale aj aktívnejším trávením voľného času. Nachádza sa tu deväť rôznych druhov parných a suchých sáun s vôňami kvetín, byliniek i mentolu. K dispozícii je aj tradičná fínska sauna s krbom, na ochladenie ľadový bazénik alebo netradičná ľadová jaskyňa, v ktorej sneží po celý rok. Na výber sú aj masáže a rôzne relaxačné procedúry. Pre zábavu slúži viacero toboganov, šmýkačiek a ďalších vodných atrakcií spolu s ihriskami pre deti aj dospelých.
      Počas leta je v AquaCity Poprad k dispozícii sedem vonkajších a šesť krytých bazénov s termálnou alebo ohrievanou vodou v teplotnom rozmedzí 28 až 38 stupňov Celzia. Celková vodná plocha predstavuje 3500 m2 a kapacita celého areálu je približne 7000 kúpajúcich hostí.

 

Vyberte región